Shadow

Fordeler og ulemper med elektriske hundehalsbånd

Elektriske hundehalsbånd, også kjent som sjokkhalsbånd eller fjerntreningshalsbånd, er svært populære blant kjæledyrentusiaster over hele verden.

Disse halsbåndene brukes først og fremst til å trene hunder til å holde seg innenfor en eiendom. Med den lærer hunder å observere grenser og begrensninger basert på de installerte hekkene. Å sette en stopper for overdreven bjeffing er også løst ved hjelp av dette kjæledyrutstyret. Hunden vil føle en mild korreksjon når den begynner å bjeffe, og frekvensen kan øke etter hvert som den blir høyere og høyere.

Dette verktøyet er også veldig effektivt når det gjelder å venne hunden til å bevege seg med bånd siden den vil føle seg mer komfortabel å bevege seg uten. Ikke bekymre deg, men du vil fortsatt ha kontroll med kjæledyret ditt til enhver tid. Du kan fortsatt lære hunden din å unngå skadelige dyr, steder og situasjoner.

Det som er bra med elektriske halsbånd er at du har lov til å kontrollere mengden smerte som kjæledyret ditt føler selv på avstand. Dette betyr at smerten kan minimeres avhengig av hundens behov og oppførsel. Å være observant er viktig slik at du kan avgjøre om det er nødvendig å øke nivået eller ikke.

Vær imidlertid oppmerksom på at elektroniske hundehalsbånd ikke er et perfekt treningssystem. Derfor har det også klare ulemper.

For en gangs skyld viser en studie at noen hunder som alltid får sjokkbehandling er merkbart mer aggressive – spesielt mot mennesker. En annen observasjon fra ekspertene er at automatiske hundehalsbånd kan gi feil meldinger til hunden din fordi de kan knytte smerten til feil gjenstander og omstendigheter. Bekymrede kjæledyreiere som har sluttet å bruke dette kjæledyrutstyret indikerer at hundene deres noen ganger føler seg nølende til å ta en enkel tur i hagen på grunn av frykt for smerte. Verre, de kan også angripe mennesker og dyr som kommer til å lukke seg innenfor gjerdets tillatte begrensninger.

Halsbåndene kan også forårsake stressfølelser for hunden. De kan også assosiere stemmen din til smerte, og derfor vil de til tider ikke være like lydige. Kort sagt er det en mulighet for at båndet mellom kjæledyrseieren og hunden svekkes.

Enkelt sagt, det er opp- og nedturer med å bruke en elektrisk krage. Beslutningen om du skal skaffe en til kjæledyret ditt eller ikke er helt personlig. Du kjenner kjæledyret ditt bedre enn halsbåndprodusenter gjør. Du kan prøve det bare for å finne ut om hunden din er komfortabel med det.