Shadow

Hva er fordeler med en personlig trener (PT) ?

Hvis du aldri har hatt en personlig treningstrener, er det sannsynligvis greit å få en ide om hva du kan forvente av personlig trening – og hva du bør spørre enhver potensiell trener om, for å være sikker på at du får en kvalifisert trener som forstår målene dine. Nøye undersøkelser og å stille de riktige spørsmålene vil hjelpe deg å unngå å ha en ubehagelig opplevelse som kan føre til at du forlater treningen eller vekttapsmålene dine.

Å finne en god personlig treningstrener tar tid og krefter fra din side. Men tiden du bruker på å finne den rette personlige treneren kan utgjøre hele forskjellen i om du får resultatene du ønsker fra din treningstid.

En personlig gir deg mer treningsglede

En god personlig trener er en som vil hjelpe deg å holde treningsprogrammet ditt interessant, slik at du ikke blir lei, bare for å slutte og ikke holde deg til treningsprogrammet i det hele tatt.

Din personlige trener bør inkludere en rekke forskjellige treningsprogrammer og utstyr – inkludert bruk av manualer, vektstang, medisinballer og kanskje til og med kettlebells, tau eller sandsekker. Og hvis noen av disse høres ukjente ut for deg, så er det enda større grunn til å ansette en personlig trener for å hjelpe deg og lære deg de mest effektive øvelsene for å gå ned i vekt og forbedre kondisjonsnivået ditt.

En annen fordel med å jobbe med en trener hvis du er i et treningsstudio eller helsestudio, er at det å jobbe med en personlig trener ofte betyr at du ikke må vente eller bytte på maskiner eller annet treningsutstyr.

Ha høye forventinger til en personlig trener

Når du har bestemt deg for å ansette en personlig treningstrener, bør han eller hun matche dine behov. Og forventningene dine bør være ekstremt høye. Ikke spar på kvaliteten på den personlige treningen for å spare penger. Eventuelle penger er bortkastet hvis du ikke får resultater.

Å ha en planlagt time for treningen din oppmuntrer deg til å delta på programmet regelmessig, og å ha en fast personlig treningsplan med treneren din vil øke sjansene dine for konsistens og suksess med vekttap.

Ta en testrunde

Spør de personlige trenerne du vurderer om en gratis økt eller «prøvekjøring». hvis du skal investere mye penger og tid i et personlig treningsprogram, fortjener du å vite hva du får før du leverer pengene. Enhver god trener vil gjerne introdusere deg for hans/hennes treningsstil med en gratis økt eller to, for å gjøre deg kjent med anlegget, hans metoder og hans kvalifikasjoner.

Få tilpasset trening – til deg og dine ønsker

De fleste trenere vil tilby en times treningsøkt mens andre bare en halv time. Noen trenere vil tilby deg treningsøkter hjemme, eller personlige treningsøkter i et profesjonelt studio eller et treningsstudio. Uansett hva du bestemmer deg for, velg et behagelig miljø, hvor du er trygg på at du vil føle deg motivert, energisk og være i stand til å være konsistent med treningsprogrammet ditt. Hvis det er et sted du ikke liker å være, er sjansen stor for at du ikke vil dra. Og det betyr at sjansen for suksess er lav.

Sjekk opp at treneren er den han eller hun sier den er

Når du søker etter personlig trening, verifiser alltid den profesjonelle treningstrenerens legitimasjon. Bestandig. Og ikke anta at en sertifisering er nok. En god trener er mer enn en smart fyr som besto en papirprøve om anatomi eller fysiologi.

Han eller hun er omgjengelig, vennlig, motiverende og oppmuntrende. Mange personlige trenere har kunnskap om fitness, men kan kanskje ikke lære deg det de kan eller mangler kommunikasjonsevner som gjør det enkelt for deg å ikke bare gjøre det de sier, men forstå årsakene til hvorfor.

Vær ærlig i oppstarten

De fleste profesjonelle personlige treningstrenere vil få deg til å fylle ut et medisinsk spørreskjema før du starter et treningsprogram. Vær nøyaktig og ærlig i svarene dine. Deretter kan du bli bedt om å utføre en rekke øvelser for å vurdere kondisjonsnivået ditt. Det vil for det meste avgjøre hvor dine svakheter og styrker er.

Registrer utgangspunktet

Du bør ha høyde og vekt registrert sammen med andre mål før du starter programmet. Dette er for den personlige treningstreneren for å holde oversikt over fremgangen din når du begynner på kondisjonstreningen og for å gi passende anbefalinger når han eller hun lager ditt personlige treningsprogram.

Måle bioelektrisk impedans

Den foretrukne metoden er bioelektrisk impedans, bare for enkelhets skyld, selv om den bare gir et estimat av kroppsfettprosent, og ikke er 100 % pålitelig eller nøyaktig. Men det er en god start. Hvis treneren din ikke vet hva bioelektrisk impedans er – vurder om vedkommende er rett for deg.

Kroppsklype/ fettklype

Kroppsklype er en annen god måte å måle på, men vil svinge basert på hvordan/hvem som utfører kroppsklypetesten for kroppsfett. Uansett – du trenger bare å vite hvor du er når du starter slik at du kan måle fremgang over tid.

Før-bilde

Noen mennesker er forsiktige med å få tatt “før”-bilder. Hvis du er ukomfortabel med at en personlig trener tar bildet ditt, kan du ta et hjemme. Ta av deg shorts, eller løpe-BH, eller til og med badedrakt for de modige. Jeg anbefaler dette på det sterkeste. Det bildet vil være av stor verdi for deg senere.

Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange av mine personlige treningsklienter som sier ØNSKET de hadde lyttet til meg og tatt et bilde før deres fantastiske transformasjon. Det bildet er MYE mindre pinlig måneder senere, når du ser bra ut, selvsikker og 20 kilo lettere!

Kosthold

Å holde oversikt over kostholdet ditt er avgjørende for et treningsprogram. Vi spiser ikke alltid så godt som vi burde. Vi har travle liv, å spise mye hurtigmat kan være usunt og din personlige treningstrener vil gi deg beskjed, og kan foreslå bedre alternativer for å holde deg i form.

Ernæringsdagbok

Å føre en ernæringsdagbok er avgjørende. Spør treneren din om de gir kundene en personlig ernærings- og treningsdagbok som de fyller ut og viser til sin personlige trener med jevne mellomrom. Det å journalføre maten og føre en diettdagbok kan være et kraftig verktøy for å hjelpe deg med å lykkes med å få resultater fra personlig trening.

Forstå ernæring

Sertifiserte personlige treningstrenere bør være utdannet innen ernæring og et riktig kosthold, i tillegg til trening, fysiologi og styrketrening.

De bør være villige til å lage den riktige dietten for deg å følge og oppmuntre deg til å følge målene dine.

Forsikring og sertifiseringer

Det er alltid viktig at enhver personlig treningstrener er sertifisert og har forsikring. Men husk at ikke alle sertifiseringer er like. Noen personlige trenere er “sertifisert” online, eller til og med av deres anlegg. Det er ingen strenge regler i personlig treningsbransjen for trenere – så ikke bare ta en sertifisering som en kvalifikasjon.

Se etter en godt anerkjent nasjonal sertifisering med strenge krav, obligatorisk etterutdanning og bevis på faktisk praktisk erfaring.

Referanser

Sjekk vedkommendes referanser. Hva andre sier om en person betyr veldig mye. Det aller beste er om du kan snakke med en av dens kunder, uten at vedkommende trener vet om at du tar en prat.

Mer å tenke på om personlig trenere

En personlig treningstrener gjør avtaler, setter av tid kun for deg, og holder oversikt over fremgangen din ved å vurdere kroppsfett og vekt over tid.

Han/hun vil kjenne fremgangen din, og vite hva din utholdenhet er, for å forhindre at skader presser deg selv for mye. Å kjenne fremgangen din og få den registrert vil gi deg tilbakemelding om hvordan du gjør det, og hva du må endre.

Å ha en personlig treningstrener hjelper, motiverer og oppmuntrer deg til å fortsette med treningsprogrammet ditt, og hjelper med både fysisk og mental helse. Og fremfor alt – vil hjelpe deg å få raskere vekttap og kondisjonsresultater som du kan opprettholde resten av livet.