Shadow

Tips til bedre bruk av musefeller

Når du har å gjøre med irriterende gnagere, kan bruk av musefeller være en effektiv måte å kontrollere bestanden deres på. Musefeller kommer i en rekke former, størrelser og varianter, så det er viktig å velge det riktige alternativet for din unike situasjon. Enten du har å gjøre med museangrep i hjemmet ditt eller prøver å holde bedriftsbygningen fri fra gnagere, er det viktig å bruke effektive musefeller.

Her gir Skadedyrproffen noen tips for å hjelpe deg å få mest mulig ut av musefellene dine. Vi vil diskutere de forskjellige typene feller, forklare hvordan du setter dem opp riktig og gi råd om det beste agnet å bruke. Ved hjelp av disse tipsene vil du kunne maksimere effektiviteten til fellene dine. Så la oss komme i gang og lære hvordan du kan bruke musefellene dine bedre!

Mus gnager i stykker ting, og kan skape både vannlekkasje og elektrisk brann

La oss innse det, mus er listige små skapninger, og de spiser ikke bare ost. Faktisk liker de egentlig ikke ost noe særlig. De er mye mer glad i nøtter, bær, frø og korn.

De kan være ganske ødeleggende når de kommer inn på steder de ikke burde være, så du bør være forberedt! Hvis du har å gjøre med et angrep (ratta ta…), sørg for å sette musefellene på alle de riktige stedene. Det er jo dumt å plassere dem der musene ikke går, men det er mange som plasserer dem feil…

Hvis du ikke fjerner musene som er kommet inn så kan du finne deg selv å håndtere en flom (eller vannlekkasje da, fordi mus gladelig gnager i stykker vannrør) – eller enda verre, en elektrisk brann. Ja, faktisk. Mus gnager gjerne på elektriske ledninger, og en kortslutning eller varmgang ønsker du like lite i hus som mus.

Dette kan koste MYE penger!

Så ikke ta noen sjanser – sett fellene og sørg for at du holder øye med dem! (Du kan bruke feller som fanger musene uskadd og levende, og så kan du eskortere dem ut av huset.)

Bruk rett åte i fellene. Peanøttsmør eller profesjonell åte er best

La oss innse det: Mus ønsker ikke alltid å hengi seg til ostehjulet ditt. Nei, de vil ha noe bedre. Noe smakligere. Noe som virkelig får munnen til å løpe…

Derfor er den beste måten å tiltrekke dem til musefellene dine ved å bruke litt ekstra – noe som garantert får dem til å sikle. Det stemmer, peanøttsmør, mandel (!) eller profesjonelt agn er veien å gå! Gjerne med litt fuglefrø strødd foran fellen for virkelig å dra dem dit.

Mus liker å gjemme seg, så plasser fellene dine på de mest obskure stedene.

Hvis du noen gang har vært i et spill med gjemsel, vet du at mus praktisk talt er proffe i å gjemme seg. Du kan finne dem på de merkeligste stedene, og hvis du ikke vet hvor du skal lete, vil du aldri fange dem! Det er derfor, hvis du prøver å bli kvitt et irriterende museproblem, er det viktig å plassere fellene på de vanskeligste stedene.

Tross alt, hvis du legger en felle midt på kjøkkenetgulvet så er det sjeldent du vil fange noen mus. For musene går langs med vegger, og under stoler, benker og steder der den kan være skjult for rovdyret (deg).

Så hvis du vil fange en mus, sørg for å sette fellene dine på de mest obskure stedene der den kan være i skjul.

Bruk flere feller for å øke sjansen for en vellykket fangst.

Du må du øke musefellespillet. Slutt å ta til takke med en ynkelig felle – det er som å ta med en kniv til en skuddveksling.

Du må få tak i nok feller til å lage en musestoppende omkrets rundt hjemmet ditt. Eller i alle fall en matstasjon som virkelig kan slå til. Mot flere mus samtidig.

Med flere feller vil du ha en mye større sjanse til å fange de irriterende skapningene, og du vil ha det mye mer moro med det!

Sjekk fellene dine regelmessig – ikke la de små vennene dine slippe unna!

Som musefelleentusiast vet du viktigheten av å holde fellene i topp stand. Men ikke glem de “små” innbyggerne i hjemmet ditt – musene! Det er viktig å sjekke fellene dine regelmessig, spesielt dersom du bruker feller for levende fangst. De må sjekkes minimum hver 24 time. Helst oftere.

Sjekk at det er agn i fellen, og sjekk at den ikke har løst ut. Skikkelige feller løser ikke ut uten at den fanger musen. Gode klappfeller skal drepe musen øyeblikkelig ok ikke seigpine den. Levende fangst feller skal fange musen uten å skade den.

Så ikke glem å sjekke fellene dine og sørge for at de små vennene dine er i god behold. Døde eller levende. Ikke midt i mellom.

Bruk av musefeller er en effektiv måte å bli kvitt mus i hjemmet på. Det er viktig å sikre at fellene plasseres i de riktige områdene og at de vedlikeholdes riktig for å maksimere effektiviteten. Å følge tipsene som er skissert ovenfor vil bidra til å sikre at musefangstarbeidet lykkes bedre.