Shadow

Er snekkerøl gunstig? – Hjemmeguiden


Bier er de mest fordelaktige hageskadedyrene som hjelper til med pollinering. Det finnes forskjellige typer biearter. Snekkerbier er den største biearten som ondsinnet kan stikke fiendene sine når de blir truet eller forstyrret. I denne artikkelen vil vi diskutere om snekkerbier er gunstige og hvordan disse insektene kan identifiseres.

Er snekkerøl gunstig?

Biearter er alltid gunstige for miljøet, de vil jage og stikke mennesker når de blir forstyrret. Som andre arter spiller snekkerbier også en viktig rolle i pollinering av planter, hager og avlinger.

Snekkerbier er Buzz Pollinators, dvs. disse artene har større thorax som kan vibrere blomster raskt når de lander. Disse artene kan pollinere auberginer, nøtter, frø og blomster.

Selv om de er bra for miljøet, har de en ekkel vane med å tygge seg gjennom skogen for å gjøre reiret sterkere. Disse biene kan tygge på treegenskaper når de er tilstede i hjemmet ditt.

Hvordan identifisere snekkerbier?

Hvordan identifisere snekkerbier

Snekkerbier er stikkende insekter som kan vokse fra en halv til en tomme og se ut som veps. Den eneste forskjellen mellom humler og karpebier er at disse artene har større, blanke øvre mager.

I motsetning til andre typer bier kan snekkerbier tygge ved, og de foretrekker råttent tre fremfor nymalt tre. Det er vanskelig å identifisere dem fordi de er veldig forsiktige med å gjemme seg inne i treverket.

Hannbier vil være mer aggressive, men har ingen stikk, men hunnbier har smertefulle stikk og bruker dem bare når det er nødvendig.

Hvordan bli kvitt snekkerbier i landet ditt?

Hvordan bli kvitt snekkerbier

Selv om de er bra for miljøet, er de skadelige for boligens egenskaper. De kan forårsake alvorlige strukturelle skader og skadedyrsangrep er vanskelig å oppdage. Her er noen DIY-tips for å forhindre snekring.

  • Fjern og erstatt råttent eller skadet tre med kjemisk behandlet trelast
  • Vedlikehold alle vegger og tett alle sprekker og hull i vegger, søyler, dører og enker.
  • Hvis du finner et biereir, tilbered en spray med eddik og såpevann og spray rundt hjemmet ditt og på reiret også.
  • Du kan bruke smekken som finnes i butikkene, kjøpe et produkt som er spesialdesignet for snekkerbier. Plasser fellen i nærheten av knust tre.
  • Snekkerbier liker ikke lyd, så å ha et teater eller høyttalere i hjemmet ditt vil hjelpe deg å unngå tilstedeværelsen av snekkerbier.

Konklusjon

Som andre biearter er snekkerbier også gunstige for miljøet ved å pollinere planter, blomster og frø. Jeg håper denne artikkelen vil være nyttig for å forstå spørsmålet “er snekkerbier nyttige?” Selv om de er gode, kan de forårsake alvorlige strukturelle skader, og vi har gitt noen DIY-metoder for å bli kvitt dem.

Hvis du ikke kan følge DIY-metoder, prøv å ansette en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste i de tidlige stadiene av et angrep. For skadene blir store dersom folketallet og smitten øker.