Shadow

Hundeparktrender på vei opp

Hundeparker er uten tvil en av de fremste funksjonene på ønskelisten til kommune- og samfunnsparker. Hundeparker kan være fantastiske tillegg til et fellesskap, enten som en inkludering i en eksisterende samfunnspark eller som en frittstående, hundespesifikk park. Folk som tenker på å bygge en hundepark bør være klar over at det er mange fallgruver å møte underveis. Selv om det er viktige og nødvendige komponenter, handler det å bygge en hundepark ikke bare om forretningsplanen eller de arkitektoniske illustrasjonene. Det handler ikke bare om den perfekte tomten du vil bruke, typen gjerde du skal installere eller det unike skiltet du vil plassere ved inngangen. Før du gjør noe, lær om markedet ditt, lær deg hunder og menneskene som eier dem.

For å ha en trygg park må du ha regler og sørge for at de overholdes – du må ha en park med tilsyn. Mens mange som bruker hundeparker kan være erfarne hundeeiere som innser at de fortsatt har mye å lære om hunder, er mange mennesker førstegangs hundeeiere som tror de vet alt. Hunder må være interessert i å være sosiale i utgangspunktet for at de skal få en positiv opplevelse i en hundepark. Tenk deg å blande alle hunder inn i et miljø uten bånd? Du vet egentlig aldri hva som vil skje, så det er viktig å ha tilsyn. Det finnes flere modeller av hundeparker. Kommunale hundeparker er vanligvis gratis og åpne for publikum 24/7. Selv om de fleste har lagt ut regler, er det ingen som skal sørge for at folk overholder disse reglene. Disse parkene er de der det oppstår flest problemer. Medlemsbaserte parker krever vanligvis et gebyr og krever at folk og deres hunder registreres. Mange avgiftsbaserte parker krever at hunder består en temperamenttest før de blir tatt opp i parken, og folk blir bedt om å delta på en orienteringsøkt. Det er ikke lurt å blande små og store hunder sammen i et miljø uten bånd. Mange hundeparker har både et lite hundeområde og et stort hundeområde.

I følge en fersk studie fra Humane Society, kan minst én hund finnes i omtrent 39 % av amerikanske husholdninger. Som et resultat av dette har USAs største byer sett en sammenlignbar økning på 34 % i antall hundeparker i løpet av de siste 10 årene. Med hundeparker i fremmarsj, har park- og rekreasjonsavdelinger nå en rekke utstyr, løsninger for kjæledyravfall og andre produkter for hånden.

Det grunnleggende:

Selv om det ikke alltid er mulig, blir vellykkede hundeparker ofte lansert i områder som ikke brukes for øyeblikket. For å finne riktig plassering, se etter områder som:

 • Ser for tiden høyt hundebruk
 • Er utenfor parametrene til hovedparkene
 • Vil ikke påvirke dyrelivet eller vannkvaliteten
 • Er jevnt fordelt over hele byen
 • Er i nærheten av parkering
 • Er unna eksisterende lekeplasser, boligområder og stor trafikk
 • Er tørre og vannet
 • Er minst 5000 kvadratmeter

*Det kan også være nyttig å plassere hundeparken langs et stisystem for å gi hundeeiere større mulighet til å gå tur med sine firbeinte følgesvenner.

Mens gress for tiden er det vanligste overflatealternativet for større hundeparker, kan barkflis (ordspill), sand, grus, granitt eller kunstgress også brukes. Budsjett, klima, parkstørrelse, bruk og de omkringliggende parkfasiliteter bør vurderes når man bestemmer hvilke overflater som skal brukes. Å dele en hundepark i to, alternere hvilken side som er åpen, kan bidra til å bevare overflaten til større hundeparker, mens det kan være et bedre alternativ å la en mindre hundepark gå i grus.

Fekting først:

Avhengig av hunderasens demografi og behovene til kjæledyreierne i ditt område, er gjerder vanligvis ganske standard i mindre områder uten bånd, mens større ofte står uten gjerde. For å skape en jevnere hundeparkdrift blir park- og rekreasjonsavdelinger litt mer strategiske i gjerdeplasseringen, mens mange parker ganske enkelt bruker et typisk oppsett. Dette oppsettet inkluderer to sett med porter ved inngangsområdene for å tillate kjæledyreiere å lukke utvendig port og slippe løs hunden før de åpner den indre porten og går inn i hovedområdet. Andre bruker imidlertid et eget inn- og utreiseområde. Hvis ditt potensielle hundeparkområde inneholder en dam eller annen vannfunksjon, er det en god idé å plassere et ekstra gjerde rundt vannmassen for å forhindre at hunder tar et unødvendig bad.

Parkfunksjoner:

Dagens hundeparker spenner fra grunnleggende tomter til forseggjorte kjæledyrlekeplasser med dammer, sprayfunksjoner, smidighetsutstyr og andre parkfasiliteter. Det grunnleggende begynner nå å bli standard, spesielt når det gjelder å holde seg kjølig og uthvilt. Selv om det er litt mindre viktig i mer moderat klima, enten det er en skyggestruktur eller trær, er det spesielt viktig å gi skygge fra varmen for både kjæledyr og deres eiere. Alt fra en enkel kjæledyrvannfontene til en mer forseggjort sprøytebrannhydrant, er vann et kjærkomment tilbud for alle hunder. Siden hunder ofte bruker noe oppreist som markeringsstolpe, er plassering av vannfontene viktig. Det kan være i alles interesse å plassere vannelementene i områder hvor eiere fortsatt har kontroll over kjæledyrene sine via bånd.

Selv om utstyret i offentlige rom ikke bør være av profesjonell karakter, har nyere hundeparker også lekefasiliteter som agilityutstyr. Dette gir litt ekstra moro og gir folk muligheten til å gjøre mer enn å bare sitte på en parkbenk. Når du velger agilityutstyr:

 • Se etter utstyr som dekkes av en omfattende garanti
 • Velg ulike brikker som vil utfordre og romme hunder av varierende størrelser og ferdighetsnivåer
 • Bruk rust-/råtebestandige materialer
 • Velg utstyr med sklisikre overflater
 • Unngå utstyr som er mer enn 3 fot høyt for å forhindre skader på hund og barn

Her er noen ting du bør vurdere som kan hjelpe deg å velge riktig sted for din fremtidige park:

 1. Size It Up: Størrelsen på parken din kan avhenge utelukkende av tilgjengeligheten av land. Det anbefales minst 1 hektar, men de kan være så store som samfunnet ditt kan administrere og vedlikeholde. Hvis plass ikke er et problem, bør du vurdere et område som er stort nok til at det er mulig å rotere områder med høy trafikk årlig eller til og med sesongmessig.
 2. Pakk det inn: Vurder hvordan samfunnet ditt vil bruke parken. Husk at folk også må nyte parken! Det er viktig å planlegge for sitteplasser og skygge slik at alle holder seg komfortable når de besøker parken din. Ikke stopp der! Vil du inkludere plass til agilityutstyr, en sandkasse, dam eller fontene, klatrevegg, turstier eller noe annet du kan tenke deg som samfunnet ditt og dets hunder vil elske? Et fellesskapsmøte kan bidra til å avgjøre hva som er gjennomførbart og foretrukket av fremtidige parkbeskyttere.
 3. Vann, vann overalt: Tenk på en vannkilde for mennesker og hunder, samt en hundeskyllestasjon. På spesielt gjørmete dager kan det gjøre en bedre dag for alle å kunne skylle hunden din for å forhindre at bilene får full hundeparkopplevelse.
 4. Planlegg for opprydding: For å hjelpe til med å holde hundeparken din hyggelig og så ren som mulig, plasser avfallsstasjoner og søppelbeholdere en anstendig avstand fra hverandre (omtrent 4 per acre avhengig av oppsettet). Sørg for at parken er lett tilgjengelig for landskapsarkitekter, så det er enkelt å holde parken frodig og ryddig.
 5. Vis din ånd: Husk at utformingen av hundeparken din strekker seg til parkens ånd. En viktig måte å gjøre dette på er å legge grunnlaget for ansvarlig kjæledyreierskap og oppførsel i hundeparken ved å utvikle og legge ut parkregler. Noen eksempler på regler kan omfatte:
 • Hunder må være skikkelig vaksinert og det anbefales at de steriliseres eller kastreres.
 • Valper under 4 måneder og brunstige hunnhunder er forbudt.
 • Ikke ta med hundemat inn i hundeparken.
 • Eiere må rydde opp etter hundene sine.
 • Hunder med en kjent historie med aggressiv oppførsel er forbudt.
 • Hunder skal til enhver tid bruke halsbånd med identifikasjon.
 • Hunder skal være i bånd når de går inn og ut av parken.
 • Det er forbudt å forlate hunder uten tilsyn.
 • Barn under 16 år må være under tilsyn av en forelder eller foresatt.
 • Maksimalt 3 hunder per person per besøk.
 • Se etter hunder på den andre siden av inngangsporten når du går inn eller ut for å forhindre rømming.

Enten din hundepark er en enkel tomt med skitt eller fullstendig fullpakket med eksklusive fasiliteter, bør det være et sted som kjæledyreiere i samfunnet setter pris på. Kunnskapen og produktene som nå er tilgjengelig gir park- og rekreasjonsavdelinger muligheten til å lage en hundepark som passer deres spesifikke plassering, behov og budsjett.