Shadow

Mus i hjemmet: Hvordan bli kvitt dem

Museangrep kan være ekstremt stressende, spesielt når du kan oppdage at de blir verre, men du kan ikke finne kilden til problemet. I tillegg til å forårsake sanitærproblemer, kan mus også spre sykdom. Ved å tygge hull i strukturer kan de forårsake strukturelle skader og tiltrekke seg andre gnagere. Det er vanlig at mus tygger på hekkematerialer og ødelegger lagrede varer og produkter med urin og avføring. Alle vil være enige om at det er et stort problem å ha mus i huset, men hva kan du gjøre når du mistenker et problem?

Bli kvitt mus: 3 steg

1) Hindre mus fra å komme inn

Det er viktig å tette eventuelle åpninger i rommet der gnagere kan komme inn. Vanligvis vil DIYers strekke seg etter en boks med sprayskum i en slik situasjon, selv om dette ikke er det beste alternativet. Selv om sprayskum kan fylle et rom, er mus og rotter i stand til å tygge seg gjennom det, noe som gjør det enkelt å komme inn igjen. Et bedre alternativ er å bruke musesperring i form av musebånd eller musebørster.

2) Sett ut musefeller

Selv om noen mennesker kanskje ikke vil prøve å fange gnagere selv, har du kanskje ikke noe annet valg enn å gjøre det hvis du har et alvorlig museangrep på hendene. Hvis du bruker klappfeller for mus, sørg for at de er spesielle musefeller og ikke rottefeller. En rottefelle er for stor til at en mus kan passe inn i.

Musene vil også bli drept øyeblikkelig av en elektriske musefelle. Feller som kan fange flere mus mellom hver tømming kan være et godt alternativ for deg.

Hva hvis du ikke vil drepe mus?

Et alternativ til musefeller som dreper er å bruke en musefelle for levende fangst. Dette er feller som fanger musen levende og uten å skade den. Dette krever at du etterser fellene hver dag, slik at musen ikke lider sult og vannmangel.

3) Hindre mus å komme til huset ditt

Du bør stille deg selv spørsmålet “hva tiltrekker mus til eiendommen min?” når du prøver å kontrollere et museinfestasjon. For hvis musene ikke tiltrekkes til din hage vil de heller ikke oppdage huset ditt. Det er for eksempel vanlig at småskogmus kommer nær huset hvis det er godt med mat i hagen.

Er hagen din en fest for gnagere? Er det mye mat der i form av epler, nedfallsfrukt og bær. Evt har de tilgang på matsøppel?

Finnes det steder nære huset der musene søker tilflukt og kan ha sine reir?

Å gjøre miljøet rundt hjemmet ditt mindre ønskelig for disse uønskede besøkende ved å bestemme hvor musene kan mate, finne vann og gjemme seg, kan hjelpe deg med å iverksette tiltak for å hindre dem i å komme inn. Reduser mengden av eføy og vegetasjon i områder der mus kan gjemme seg, sørg for at det ikke er mat rundt de kan spise, og slå av vanningssystemer når de ikke er i bruk.

Hvordan ser mus ut?

Det er et lite pattedyr med en lang hale (som til og med kan oppveie kroppen), store øyne, pels og store ører. I full vekst er de omtrent 6-10 cm lange, unntatt halen, men den nøyaktige størrelsen varierer fra art til art.

Hos mus kan hull som er så små som en mynt presses gjennom! Musene forviller seg heller ikke langt fra hekkeplassene sine, så hvis du finner mus som bor inne, hekker de sannsynligvis utenfor eller inne i nærheten.