Shadow

Tips for ikke-kjemisk bekjempelse av veggedyr – PCT


Etter hvert som restauranter, reiser, skoler og arbeidsplasser går tilbake til normal drift og pandemiske restriksjoner løsner, ser fagfolk i skadedyrkontroll et større behov for bekjempelse av veggedyr.

“Våre veikantanrop er oppe,” sa Con Murphy, eier av Cranbrook Pest Control, som betjener Kootenay-regionen i British Columbia. Selv arbeidet på hoteller og moteller økte, rapporterer han, til tross for lavere nivåer av rekreasjonsreiser.

I følge PCT 2021 State of the Bed Bug Control Market-undersøkelsen, sponset av Bayer og utført av det uavhengige analysefirmaet Readex Research, sa 44 prosent av PMPs at pandemien hadde en negativ innvirkning, enten beskjeden eller betydelig, på deres kommersielle veggedyrtjenester , spesielt i gjestfrihetssektoren. Imidlertid forventet 52 prosent at prosentandelen av inntektene generert av veggedyrkontrolltjenester på deres lokasjoner ville øke innen 2022.

Selv om den høyere etterspørselen etter bekjempelse av veggedyr er stor for bedrifter, kan det være en utfordring å bekjempe skadedyr der anti-sprøytemiddelfølelsen er høy og regelverket begrenser bruken av kjemiske produkter.

“Vi er veldig begrenset på hva vi kan gjøre, så vi begynner å bli innovative,” sier Murphy, som utviklet et omfattende program som er mindre avhengig av kjemisk behandling og mer på overvåkingsenheter, madrasstrekk, biologiske plantevernmidler, støvsugere og bærbare varmetelt. «Vi har virkelig endret forretningsmodellen vår fra kjemikalier; vi har blitt tvunget til det. ”

Følgende er påminnelser fra Mallis Handbook of Pest Control (10. utgave) for å hjelpe PMPs å finpusse ferdighetene sine med veggedyrvakuum, damp, kulde og varmebehandling.

STØVSUGING. Å bruke en kommersiell støvsuger, ideelt sett med et HEPA-filter, er en effektiv og effektiv måte å eliminere et stort antall veggedyr. Men det må gjøres på en målrettet, metodisk måte, med fokus på områder hvor skadedyrene har holdt til eller samlet seg. Sprekker og sprekker som kanaliserer suget av vakuumet vil øke din evne til å fjerne veggedyr fra porter. Imidlertid er støvsugere ofte ikke i stand til å fjerne veggedyr fra sprekker og er ikke særlig effektive til å fjerne sementerte egg.

Det er også viktig å ta godt vare på selve støvsugeren slik at den ikke blir infisert. Etter hver bruk, fjern vakuumposen, forsegl den i en plastpose og kast den umiddelbart.

DAMPENDE. Bærbare kommersielle dampenheter når temperaturer på opptil 220 grader F (100 grader C), som er mer enn tilstrekkelig til å drepe veggedyr og egg ved kontakt. Forskning har funnet at de er i stand til å levere dødelige temperaturer opptil 6 cm dype i sprekker og opptil 2 cm under stoffoverflater. Denne penetrasjonsevnen gjør dem effektive når de påføres de ytre lagene av polstrede møbler, så vel som når de påføres sprekker og sprekker i møbler, lister og madrasser. Veggedyr utsatt for subletale temperaturer fra dampskip spyles ofte ut av havnene deres, hvor de kan utsettes for damp, insektmiddelrester eller fjernes ved støvsuging.

De fleste kommersielle dampenheter har en rekke tilbehør. Større damphoder har en tendens til å være mer effektive og effektive enn mindre, dyse-type vedlegg fordi de dekker et større overflateareal og reduserer kraften som dampen sendes ut med. Når den påføres under høyt trykk, kan damp løsne veggedyr og blåse dem av underlaget, slik at de kan unnslippe de dødelige effektene av dampen. For å opprettholde dødelige temperaturer, hold damphodet i nær kontakt med overflaten som behandles, fordi varmen avtar raskt når den blandes med kjøligere luft jo lenger hodet trekkes fra overflaten.

Vær oppmerksom på at damp kan skade skinn, semsket skinn, silke og tremøbler med vokset eller polert finish.

FRYSEBOKS. Mens en gradvis frysing av veggedyr og egg kan kreve flere uker for å være effektiv, forårsaker det umiddelbare fallet til temperaturer under frysepunktet dødelighet i alle kontaktstadier. Cryonite-systemet er et verktøy som bruker temperaturer under null for å ødelegge insekter og eggene deres. Den frigjør CO2 ved -110 grader F (-79 grader C), og produserer tørris “snø” som er dødelig ved kontakt. I likhet med kommersielle dampenheter, skyller dette verktøyet også insekter ut av portene. Riktig påføringsavstand er nødvendig for at veggedyr ikke spres ved høyt trykk før de kan drepes. Ifølge produsenten er det et godt alternativ for bearbeiding av elektronikk, utsalgssteder og antikviteter.

VARMEKAMMER OG HELE ENHETEN VARMEBEHANDLING. Eksponering for høye temperaturer kan være svært effektiv for å ødelegge veggedyr og eggene deres.

I følge forskning utført av Dr. Stephen Kells, University of Minnesota, oppnås rask dødelighet av veggedyr og egg ved en temperatur på 122 grader F (50 grader C), men en lengre tidsramme er nødvendig for å oppnå 100 prosent dødelighet ved lavere temperaturer eller ved gradvis stigende temperaturer. Ved en langsom temperaturøkningshastighet (6,5 grader F / 14,2 grader C per time), overlevde voksne insekter opptil 90 minutter under 45 grader C), mens egg overlevde opptil 8 timer, men begge døde på mindre enn en minutt da temperaturen nådde 122 grader F (50 grader C). Dette har betydelige implikasjoner for strukturelle varmebehandlinger som er avhengig av en gradvis økning i temperaturen.

Bærbare varmekamre har blitt brukt effektivt av skadedyrindustrien til å behandle møbler og husholdningsartikler som er infisert med veggedyr og som ikke kan legges i en tørketrommel eller behandles med insektmiddel. Kammere kan bygges eller kjøpes i forskjellige størrelser.

Varme kan også påføres hele rom eller strukturer for å kontrollere veggedyr. Kommersielt tilgjengelige systemer bruker enten direktefyrte propan- eller elektriske varmeenheter eller en kombinasjon av de to. Propanvarmere er mer effektive, men bruken av dem er kanskje ikke tillatt i alle kommuner. Elektriske varmeovner er mindre effektive, men er et effektivt alternativ til propan. Imidlertid er det kanskje ikke praktisk å bruke nok elektrisk kraft til å drive disse varmeovnene til store jobber (f.eks. leilighetsbygg) i ett enkelt besøk.

Utfordringer for varmebehandling inkluderer overdreven roting og kjølige flekker som lar skadedyr og egg overleve. Veggedyr kan for eksempel ligge under gjenstander hvor varmen ikke kan trenge helt inn. Som sådan krever vellykket varmebehandling kontinuerlig manipulering eller bevegelse av gjenstander i miljøet for å sikre at dødelige temperaturer nås og distribueres til alle områder der insekter og egg kan være tilstede.

Vifter hjelper til med å distribuere varme- og temperaturprobene og sensorene – plassert i områder der luftstrømmen er begrenset, for eksempel under puter og mellom madrasser – og hjelper teknikere med å overvåke, regulere og dokumentere varmebehandlingsprosessen.

Lengden på varmebehandlingen varierer, avhengig av omfanget av veggedyrangrepet, typen gjenstander i det bærbare varmekammeret, og konstruksjonen av boligen (f.eks. treramme, plate osv.), hvor godt den er forseglet. , innholdet og rotnivået.

Teknikere krever omfattende opplæring i hvordan man oppnår dødelige temperaturer samtidig som man unngår skade på personlige gjenstander og struktur, og kundene må få en grundig liste over gjenstander som skal fjernes før behandling. Denne listen kan være omfattende, og alternativ behandling for disse gjenstandene kan være nødvendig hvis de blir angrepet.

Varme gir også effektiv kontroll av andre skadedyr, som for eksempel kakerlakker.

FRA RAPPORTEN. Hvor stor innvirkning hadde den resulterende nedgangen av COVID-19-pandemien i det kommersielle markedet, spesielt gjestfrihetssektoren, på veggedyrbedriften din i fjor?

  • betydelig positiv innvirkning: 2 %
  • beskjeden positiv effekt: 8 %
  • verken en positiv eller en negativ innvirkning: 46 %
  • beskjeden negativ innvirkning: 28 %
  • betydelig negativ innvirkning: 16 %
  • ikke svar: 1 %

Kilde: Readex Research, august 2021; 184 respondenter

Hvordan forventer du at prosentandelen av inntektene som genereres av nettstedets veggedyrkontrolltjenester vil endre seg i løpet av det neste året?

  • økning: 52 %
  • forbli den samme: 41 %
  • reduksjon: 7 %
  • ikke svar: 1 %

Kilde: Readex Research, august 2021; 184 respondenter

Innlegget Tips for ikke-kjemisk bekjempelse av veggedyr – PCT dukket først opp på Hjemmeguiden.